Desert rulada fara coacere

de Panacris in Dulciuri, 31 Dec 2021 | 5519 vizualizari

 

Ehhe, asta e deja o prăjitură veche, de familie. Așa că și noi am prestat-o ;) da zic bine noi, nu eu că am fost trei generații la realizarea acestei bunăciuni în familie ;) Zmeișorii, Mumicea, Rekila nume de cod de pe Bucătăraș ;) și Nagymama ;)
Nu că ar fi greu de realizat, doar că s-a nimerit ca să ne găsim împreună și să facem ceva bun! ;) P.S. Până și nucile tot așa în familie, TataZmeu la spart, Nagymama la curățat, tot TataZmeu la măcinat și eu tot timpul la pozat! ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru foaie:
  • Nuci măcinate 250 g,
  • Zahăr pudră 250 g,
  • Ou 1 bucată,
  • Pudră de cacao 1 lingură.
  • Pentru cremă:
  • Gălbenuș de ou fiert 4 bucăți,
  • Zahăr pudră 150 g,
  • Unt 150 g,
  • Zahăr vanilinat 1 plic.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada fara coacere:

Nucile măcinate se amestecă cu zahărul pudră, oul și pudra de cacao până se obține un amestec omogen.

Pentru cremă: gălbenușurile de ou fierte și răcite se dau pe răzătoare, apoi se amestecă cu untul moale, zahărul pudră și zahărul vanilinat, până se obține o cream omogenă.

Pentru ansamblare, aluatulde cacao și nucă se pune pe o foaie de pergament, deasupra altă foiae și se începe presarea, adică rularea aluatului cât să se obțină o foaie subțire și egală. Aici m-au ajutat Zmeișorii ;) Peste foaia de nucă și cacao, se întinde crema din ou fiert și unt, uniform. Apoi se începe rularea, ușor, ușor ;) Rulada obținută se pune la rece pentru minim3 ore sau mai bine până a doua zi.

Se taie în felii subțiri și se savurează cu drag alături de familie! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada fara coacere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu nuca si crema de ciocolata