Desert tarta cu branza dulce vanilata

de RuxyRux in Dulciuri, 13 Feb 2018 | 4401 vizualizari

 

Acelasi aluat minunat de la prajitura cu mere si scortisoara si o umplutura de branza dulce vanilata imbratisate intr-un desert delicios!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 350 gr. faina patiserie( plus o lingura de faina plus pentru infainat)
  • 250 gr. unt gras (82%)
  • 80 gr. smantana
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 1 lingurita praf de copt

Umplutura de branza dulce vanilata:

  • 650 gr. branza dulce(mie imi pace cea cremoasa din Liddl)
  • vanilie ( extract, sau ce doriti, mai multa)
  • 250 gr. smantana
  • 275 gr. zahar
  • 3 oua
  • 1 portocala zeama si coaja (BIO neaparat)
  • 50 gr. gris
  • 50 gr. amidon
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu branza dulce vanilata:

Preparam blatul: cernem faina intr-un vas o amestecam cu praful de copt, cu untul rece bucati( lasat putin la temperatura camerei, (pentru incepatori recomand razuirea pe razatoarea mare). Se adauga oul, smantana, vanilia, praful de sare si se framanta un aluat atat cat sa se omogenizeze ingredientele, se presara cu o lingura de faina si se da la rece 30 de minute.

Intre timp se prepara umplutura; se amesteca branza dulce cu zaharul si vanilia, apoi cu smantana si ouale batute, zaharul, zeama de portocala si coaja, se adauga grisul si amidonul si se omogenizeaza  bine compozitia. 

Se scoate de la rece blatul, se imparte in doua bucati si se intinde prima foaie, se asaza in forma de tarta, apoi deasupra se pune crema de branza si din nou  se asaza foaia de tarta. Aici in acest moment o puteti decora( vezi imaginea).

Tarta se tine la cuptor la 180 de grade C, pana se rumeneste.

Eu am facut o incercare sa imi cumpar cuptor si pentru ca era prea puternic si probabil prost reglat, am fost la un pas sa ard tarta, deja in 20 de minute era gata, lucru anormal, o tarta trebuie sa stea undeva in jur de 30- 35 de minute, daca nu chiar 40. Ei bine, l-am dat inapoi si am revenit la vechiul meu cuptor pe care il iubesc si de care se pare ca inca nu sunt pregatita sa ma despart.

Dupa ce tarta s-a racit, o pudram cu zahar pudra vanilat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza dulce vanilata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (36)

Valclaudia 1

27.05.2018, 05:41

MI-NU-NA-TA!!

RuxyRux 1

27.05.2018, 11:09

Aproape ca uitasem de acesr aluat minunat! Multumeeeeesc mult!

Ancutsa 1

24.10.2018, 21:58

Foarte buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gaufre/wafe pufoase cu unt