Desert tarta cu mere sau Gateau invisible

de Bucataras in Prajituri, 29 Ian 2021 | 4693 vizualizari

 

Am descoperit de curand o reteta de tort(tarta) cu mere, bogat in fructe si cu atat de putin aluat incat se pierde printre feliile de mere, motiv pentru care se si numeste  “Gateau invisible” sau “tort invizibil”. Practic compozitia e aproape in intregime formata din mere.  Va mai spun doar ca e foarte gustos, usor si sarac in calorii si trec la prezentarea modului de preparare.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 3 lg zahar brun
  • 20 g unt topit
  • 100 ml lapte
  • 5 lg faina
  • 1 praf de copt
  • praf de sare
  • 6 mere
  • Zeama de lamaie
  • O pastaie de vanilie sau esenta de rom.
  • Zahar perlat pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere sau Gateau invisible:

Preincalzeste cuptorul la 200 grade C.

Intr-un castron (sau in vasul mixerului) amesteca ouale  si zaharul, adauga si vanilia sau esenta de rom, in functie de aroma preferata si mixeaza bine pana cand amestecul devine usor spumos.

Adauga untul topit si laptele. Pune apoi faina in ploaie, praful de copt, praful de sare si mixeaza. Vei obtine un aluat subtire. 

Curata merele de coaja si de casuta samburilor si taie-le felii subtiri, pe mandolina de la razatoare. Stoarce zeama de la o  lamaie peste mere ca sa nu oxideze.

 Pune merele in vasul robotului sau in castronul in care ai preparat aluatul si omogenizeaza amestecul, cu grija, caci feliile de mere fiind taiate foarte fin se pot rupe usor.

Rastoarna compozitia într-o forma de tort cu diametrul de 20 cm, tapetata cu unt inainte si niveleaza frumos cu o spatula.

Presara putin zahar perlat pe deasupra (sau zahar tos daca nu ai).

Coace cam 40 min la 200 grade C, sau pana merele de deasupra capata o culoare frumoasa, aurie.

Lasa la racit tortul cu mere apoi scoate-l din forma pe un platou.

Taie o felie generoasa si serveste-o cu pofta si un strop de sos de caramel sau inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere sau Gateau invisible" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta de toamna: cu mere, pere si gutui