Desert tarta rapida cu mere

de Constelatialeu in Prajituri, 8 Feb 2021 | 4521 vizualizari

 

Aveam niste mere, vreo 5 buc si-o portocala ( nu mi-au placut niciodata portocalele) si ma tot impiedicam de ele, asa ca mi-am zis sa le fac felul intr-o maniera delicata si rapida....

 

INGREDIENTE

  • aluat foitaj 275 g
  • 5 mere
  • 1 portocala
  • cca 150 g zahar
  • cca 60 g unt cu 80% grasime
  • 1 forma de tarta din silicon, diametru de 23 cm
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta rapida cu mere:

Mai intai am scos aluatul din congelator si l-am lasat sa se dezghete, apoi am curatat merele si le-am taiat cubulete mici. Peste cubulete de mar am stros zeama de la portocala.

Intr-un tuci am pus untul sa se topeasca, am adaugat zaharul si merele. Le-am calit pana ce nu a mai ramas nici un pic de zeama, le-am lasat sa se raceasca.

Am desfacut aluatul si am decupat un cerc dupa forma de silicon, am asezat aluatul in forma, l-am intepat din loc in loc, am pus merele calite si am nivelat uniform.

Din restul de aluat am decupat fasii din care am format un grilaj. Cum nimic nu se arunca, din resturile de aluat am facut si niste floricele, frunzulite, chestii ce am putut sa modelez din aluat. Am presarat un pic de zahar brun si am bagat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade C. Sub forma de silicon am bagat un ibric cu apa, imi cam arde cuptorul si n-am vrut sa se arda aluatul, a durat cca 35-40 min, n-am cronometrat, dar cand a inceput sa se rumeneasca frumos, am scos tarta din cuptor. Asa bune au iesit merele cu zeama de portocala si calite-n unt incat imi venea sa le mananc asa si sa nu mai fac nici o tarta...

Am servit prima bucata asa fierbinte cu o lingura sanatoasa de inghetata de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta rapida cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si gem