Desert tort cu cocos si lamaie

de -Licurici- in Torturi, 16 Ian 2020 | 3153 vizualizari

 

"Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 9 albusuri (296 g);
    • 9 linguri de zahar (120g);
    • 5 linguri faina (90 g);
    • un praf de copt;
    • 120 g fulgi de cocos;
    • un praf de sare.
  • Pentru crema:
    • 250 g crema mascarpone;
    • 2 linguri zahar pudra;
    • 50 g ciocolata alba;
    • zeama de la o lamaie;
    • 80 ml frisca lichida.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu cocos si lamaie:

Pentru blat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data.

Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza incet in spuma de albusuri, apoi se adauga fulgii de cocos.

Compozitia se pune intr-o forma cu peretii detasabili, de 26 cm. Se poate folosi si o forma cu diametrul mai mic, daca doriti sa faceti mai multe straturi.

Se baga in cuptorul preincalzit, la 160 grade, pentru 20-25min.

Se scoate imediat din cuptor si din forma, apoi se lasa la racit pe un gratar.

Dupa ce s-a racit, blatul se taie in 2.

Pentru crema, mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra, apoi se adauga, putin cate putin, ciocolata alba topita si zeama de lamaie.

Frisca lichida se mixeaza, apoi se incorporeaza in crema de mascarpone.

Se baga la frigider, pana se raceste blatul.

Blatul se taie in 2, la mijloc se pune crema (se patreaza putin pentru exterior) si se decoreaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu cocos si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de mere