Desert tort cu dovleac, crema de branza si merisoare

de oanapl in Torturi, 1 Sep 2017 | 3712 vizualizari

 

De câțiva ani de zile am descoperit deserturile cu dovleac și m-am îndrăgostit de el. Aceasta este o altă rețetă cu dovleac pe care am pregătit-o mai demult și pe care vă invit să o testați.

 

INGREDIENTE

  • -pentru blat:
  • 4 oua mari
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita ghimbir
  • 3/4 cana zahar brun
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana piure de dovleac copt
  • 1/2 cana lapte
  • -pentru umplutura:
  • 500g branza dulce de vaci
  • 100 g zahar pudra
  • 50g merisoare
  • -pentru jeleu:
  • 400g dovleac placintar
  • 100g zahar
  • 200 ml vin alb
  • 2 plicuri de Jelle-tort, transparent
  • -pentru ornat:
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu dovleac, crema de branza si merisoare:

Pentru blat, amesteci faina cu sarea, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul. Separat bati usor ouale cu zaharul pana devin spumoase. Peste oua adaugi piureul de dovleac, uleiul si ghimbirul ras apoi omogenizezi. Adaugi faina si laptele in reprize alternative si amesteci usor cu telul pana obtii o compozitie omogena. 

Preincalzesti cuptorul la 180 de grade. Torni compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si o introduci la cuptor pentru 35-40 de minute pana in momentul in care scobitoarea introdusa in mijlocul lor iese curata. Lasi blatul sa se raceasca pe un gratar apoi il tai in 3 pe orizontala.

Intre timp, mixezi branza de vaci cu zaharul pudra, apoi adaugi merisoarele si amesteci pana se omogenizeaza compozitia.

Pentru jeleu fierbi zaharul cu vinul si scortisoara pana obtii un sirop usor legat (fierbi cca.5 minute, de la primul clocot) apoi adaugi cubuletele de dovleac si fierbi cca 10 minute,de la primul clocot, la foc mic. Dai la o parte de pe foc si strecori cubuletele de dovlec de sirop.

Asezi pe un platou un blat, asezi inelul de tort peste blat apoi intinzi in strat uniform 1/3 din crema de branza si asezi al doilea blat, presezi usor si adaugi 1/3 din crema de branza, apoi adaugi ultimul blat si crema de branza ramasa. Presari deasupra cubuletele de dovleac ramase apoi torni jeleul preparat din siropul ramas si pliculetul de Jelle-tort, preparat conform instructiunilor de pe plic. Dai tortul la rece cel putin 2 ore (dar ideal ar fi sa stea peste noapte la rece). Indepartezi inelul de tort dupa ce ai trecut in prealabil cu cutitul pe marginea blatului pentru a se desprinde mai usor.

 

Mixezi frisca lichida si ornezi tortul dupa preferinte. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu dovleac, crema de branza si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de Craciun