Desert tort cu mango caramelizat

de -Licurici- in Torturi, 14 Noi 2017 | 3400 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat: (ingrediente pt un blat, trebuie 2 buc):
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 1 lingurita coaja de citrice
  • 2 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Pentru mango caramelizat:
  • 2 buc mango
  • 350 g zahar brun
  • 50 g unt
  • Pentru crema:
  • 500 ml frisca lichida
  • 400 ml lapte
  • 2 plicuri Creme Ole Dr. Oetker
  • Pentru decor -glazura portocalie:
  • 40 g ciocolata alba
  • 50 g frisca lichida
  • 2 g gelatina (1 foaie)
  • 3-4 picaturi de colorant portocaliu
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mango caramelizat:

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit, se adauga zaharul, putin cate putin si se mixeaza bine de fiecare data, sa nu se mai simta zaharul. Se adauga galbenusurile, pe rand, apoi zaharul vanilinat, coaja de citrice si uleiul. Se mixeaza bine, apoi se adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt, putin cate putin si se amesteca cu o paleta, usor, de jos in sus. Se pregateste o forma pentru tort (diametrul 22 cm) cu hartie de copt si se adauga compozitia. Se baga in cuptorul preincalzit, pentru 15-20 min sau pana cand este gata (se incearca cu o scobitoare).

Pentru mango caramelizat, se taie mango in cubulete mai mici, se pune zaharul pe foc, se amesteca continuu, iar cand s-a topit, se adauga untul, apoi bucatile de mango.

Pentru crema, se mixeaza toate ingredientele pana se intareste crema.

Pentru montat, cele 2 blaturi se taie pe jumatate. Fiecare blat se insiropeaza cu caramelul de la mango, apoi se pune mango si crema. Se opreste putina crema pentru a inveli tortul la sfarsit.

Pentru glazura portocalie, ciocolata se rupe in bucati, se pune pe foc impreuna cu frisca lichida si se amesteca pana se topeste ciocolata. Cand se opreste focul, se adauga gelatina (inmuiata in apa) si colorantul. Se amesteca bine si se lasa la racit, apoi se pune pe marginea tortului si se lasa sa curga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mango caramelizat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere