Desert tort cu mousse de mure

de Lau in Torturi, 4 Ian 2019 | 2245 vizualizari

 

Reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 60 ml ulei
  • 60 ml iaurt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1/2 praf de copt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 50 g cacao
  • 100 g ciocolata
  • 270 ml apa fierbinte
  • 250 g faina
  • 180 g zahar
  • Mousse de mure
  • 600 g mure
  • 100 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
  • 600 ml frisca
  • Decor
  • 400 ml lapte condesat
  • 100 g ciocolata alba
  • 5 linguri apa
  • colorant
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mousse de mure:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare.Adaugam uleiul si iaurtul in fir subtire,

Amestecam apa fierbinte cu cacao si ciocolata,lasam sa se raceasca,adaugam peste albusuri si amestecam,cernem faina cu praful de copt,bicarbonatul si adaugam zeama de lamaie.

Amestecam usor cu o paleta pana ce se omogenizeaza.

Trebuie sa rezulte un aluat ca o smantana mai groasa,

Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca dupa care taiem in 3 felii

Crema-murele impreuna cu apa si zaharul punem pe foc amestecand ocazional,lasam sa fiarba cca 10 min.Trecem murele prin sita si lasam sa se raceasca.

In siropul de la mure adaugam gelatina hidratata si pregatita conform instructiunilor

Mixam frisca,adaugam siropul de mure si omogenizam.

Ansamblare-asezam prima foaie de blat-insirpom (eu am fiert apa cu zahar si esenta de rom)creama de mure,deasupra adaugam murele,a 2 foaie de blat-repetam pana ce terminam.

Imbracam tortul in frisca alba si dam la rece 1 ora

Topim ciocolata rupta bucatele cu laptele condesat si apa.Adaugam colorant dupa preferinta sau nu,lasam sa se raceasca putin,

Asezam tortul pe un gratar care l-am asezat intr-o tava si turnam glazura deasupra.

Lasam sa se scurga bine si decoram dupa plac.

Dam tortul cateva ore la rece inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mousse de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pink Cake ( Tort roz )