Desert tort fin cu nuca si smantana

de VanessaAli in Torturi, 26 Noi 2018 | 6174 vizualizari

 

Am facut acest tort cu ocazia implinirii varstei de 50 ani a mamei mele, fiind tortul ei preferat.
Fiind ocupata cu Facultatea, am stat pe ganduri daca sa pregatesc eu ceva sau nu, dar ma bucur ca am ales sa o fac. Impreuna cu sora mea i-am facut o supriza minunata mergand acasa cu aceste cadouri simbolice care i-au adus zambetul pe buze.
Un desert usor, delicios si elegant.

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 3 oua
  • 7 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 80 g nuca macinata
  • 5 linguri lapte
  • 3 linguri miere
  • 1 lingurita bicarbonat
  • aprox. 500 g faina
  • 3/4 dintr-un pachet de unt de 200 g

Crema:

  • 1200 g smantana 20% grasime
  • o cana de 300 ml nuca macinata
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingura esenta vanilie
  • 1 lingura zeama de lamaie

Decor:

  • 400 g smantana
  • 2 linguri zahar
  • 1 1/2 cani nuca macinata
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort fin cu nuca si smantana:

Foile:

Intr-un castron punem untul moale si il frecam cu zaharul (cel simplu si cel vanilat), dupa care adaugam ouale si mierea. Amestecam pana se incorporeaza bine si apoi punem si laptele.

Incepem sa turnam faina si sa amestecam. Cand compozitia devine mai solida, punem si bicarbonatul. Cantitatea de 500 g e aproximativa, trebuie sa puneti faina pana cand devine ca un aluat de fursecuri nelipicios si usor de modelat cu mana.

Impartim aluatul in 6 parti egale si le luam pe fiecare pe rand, intinzandu-le pe masa de lucru intr-o forma rotunda.

Luam o tava rotunda, o ungem putin pe fund (spatele tavii, nu interior), si punem forma intinsa pe el. Cu un cutit taiem surplusul de aluat ca sa aiba forma exact ca fundul tavii. Punem la copt pentru cca. 15-20 m, sau pana cand devine aurie.

Repetam procedura pentru celelalte bucati de aluat. Sa fiti atenti deoarece, fiind foi subtiri, se pot arde repede.

Crema:

Turnam smantana intr-un bol si o amestecam cu zaharul, nuca, esenta si zeama de lamaie. O impartim in 5 parti egale, cu care umplem foile (reci). 

Decor:

Amestecam smantana cu zaharul si ungem tortul la exterior, dupa care luam nuca si "improscam" cu ea pe margini si presaram pe deasupra.

Lasam tortul la muiat macar 12 ore, dupa care e gata de savurat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort fin cu nuca si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de capsuni cu crema de iaurt.