Dip de spanac

de ankyy in Mancaruri de post, 21 Oct 2013 | 6854 vizualizari

 

Spinach dip. Sau dip de spanac, cu fasole si naut. O gustare simpla de tot si rapida. Practic in 10 minute e gata. Pentru zilele acestea calde nici nu ne dorim mai mult, decat sa gatim rapid si sanatos. Reteta este vegana (de post), este un produs hranitor si foarte simplu de facut, din ingrediente simple. Singurul regret al sotului meu a fost faptul ca nu am facut mai mult :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • un bol de spanac
  • 150 g fasole rosie kidney (fiarta)
  • 100 g naut (fiert)
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lgt boia de ardei
  • sare, piper
  • 4 lg ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dip de spanac:

Ceapa si usturoiul se curata, se taie marunt si se calesc in 2 lg de ulei si 3-4 lg de apa.

Intre timp spalam spanacul (eu am folosit un bol mediu, dar puteti sa ajustati cantitatea de spanac in functie de preferinta) in mai multe ape si il adaugam peste ceapa si usturoi. Daca este nevoie mai adaugam putina apa.

Lasam la calit aprox. 5 minute, pana spanacul este moale.

Punem in vasul robotului fasolea (am folosit la conserva), nautul (am folosit la borcan), spanacul gatit cu ceapa si usturoi si mai adaugam 2 linguri de ulei. Pulsam pana se formeaza un piure, dar nu e necesar sa fie fin de tot. 

Adaugam condimentele: boia de ardei, sare si piper dupa gust. Mai pulsam de 2-3 ori pana condimentele s-au amestecat bine si compozitia e suficient de fina.

Servim cu paine, lipie, bastonase de legume, crackers, paine prajita, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dip de spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu soia