Dorada la cuptor

de Irina in Peste, 26 Apr 2009 | 20551 vizualizari

 

Am mincat-o intr-un restaurant pe malul Mediteranei, intr-un loc pitoresc. Dar la fel de gustos a iesit si in bucatarioara mea.

 

INGREDIENTE

  • 3 dorada
  • 4 cartofi
  • 1 ceapa mare
  • 5 rosii potrivite
  • 1 pahar de vin
  • sare
  • piper
  • ghimbir macinat
  • ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada la cuptor:

Pestele se spala si se curata bine cu apa rece

Se stropeste tava cu putin ulei

Se taie rondele cartofii, rosiile si ceapa.

Se formeaza in tava patul de cartofi si ceapa, se sareaza, se pipereaza

Se da cu un praf de ghimbir peste dorada, cu piper si sare (inclusiv in interiorul pestelui).

Se asaza dorada in tava si apoi se aranjeaza rosiile pe patul de cartofi si peste peste

Se stropeste cu paharul de vin (minim 200 ml) si ulei de masline

Se acopera tava cu o folie de aluminiu

Se da la cuptorul incins in prealabil la 200 de grade

Se lasa cam 60 de minute la cuptor

Se poate servi impreuna cu un sos de rosii, preparat astfel: se caleste putina ceapa, putin usturoi, am adaugat sucde rosii Cirio (sticla inalta cu capac alb), sare, piper, un ardei verde taiat rondele si putin sos dulce chinezesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Bucataras 1

26.04.2009, 15:10

Uite asa am mincat:

ruta_pisicuta 1

09.12.2012, 15:38

am incercat si eu aceasta reteta, sunt fan nr 1 dorada, imi place f mult acest peste, si daca mai este si din mare nu din crescatorie e si mai bun, abia astept sa-l scot de la cuptor sa vad cum este...neam-neam . merci de reteta, pupici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
File de cod cu cartofi si tarhon