Dorada la cuptor

de Rocsi in Peste, 24 Mar 2017 | 8867 vizualizari

 

Un peste atat de bun, de gustos, cel putin asa zic ai mei, pentru ca doar ei mananca peste in casa, eu nu, spre rusinea mea. Desi nici ei nu mananca foarte des, isi doresc un peste bun pentru atunci cand au pofta. Asa am ales de aceasta data dorada si au fost mai mult decat incantati.

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti dorada proaspeti
  • 1 rosie
  • 1 ceapa verde
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 varf de cutit boia de ardei iute
  • 1 catel mare de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada la cuptor:

Pestele curatat il spalam bine, il stergem cu servetele.
Intr-un bolisor, amestecam uleiul de masline, sare, piper, boiaua dulce si cea iute, dar si catelul de usturoi pisat.
Le amestecam bine, apoi cu un penson, ungem pestii cu acest amestec, atat pe exterior cat si pe interior.
Punem hartie de copt intr-o tava, asezam pestii.
Rosia o taiem felii, o asezam printre.
Ceapa verde o taiem rondele, ii dam drumul in tava.

Punem si jumatate de cana cu apa, apoi acoperim tava.
Introducem pestele in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45 de minute.
Dupa acest timp, descoperim tava, ridicam putin temperatura cuptorului si mai lasam cam 15 minute pestele.

Dupa acest timp, il scoatem din cuptor si il lasam putin sa se racoreasca.
Se serveste cald cu patrunjel verde tocat deasupra!
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Coada de salau cu cartofi dulci