Dorayaki - Clatite japoneze

de simsim82 in Dulciuri, 4 Mar 2014 | 16389 vizualizari

 

Am "facut cunostinta" cu minunatiile astea dulci datorita copiilor mei, carora le place un desen animat numit Doraemon. Astfel, curioasa de felul meu, am cautat reteta si iata ce a iesit!

 

INGREDIENTE

  • 80 g faina
  • 2 oua
  • 1 lingura miere
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 50 g zahar
  • 1-2 linguri apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorayaki - Clatite japoneze:

 Bateti ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Se adauga faina, se amesteca bine (sa nu ramana cocoloase), apoi se adauga mierea si amestecati pana se omogenizeaza compozitia.
La final se adauga praful de copt dizolvat in apa.
Se acopera vasul in care este compozitia si se da la frigider 1 ora.
Incingeti o tigaie antiaderenta si turnati jumatate de polonic cu compozitie in centrul tigaii. Nu intindeti clatita cu nimic, lasati aluatul sa se intinda singur.
Cand incep sa apara primele basicute pe clatita se intoarce pe partea cealalta.
Clatita trebuie sa aiba ambele parti maronii si netede.

TIPS-URI

1

Japonezii le umplu cu Anko (pasta de fasole Azuki), dar noi am preferat clasicul gem de prune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorayaki - Clatite japoneze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

tiby 1

05.03.2014, 09:00

MIUTA 1

05.03.2014, 12:34

Valclaudia 1

28.08.2014, 06:38

la multi ani! le voi incerca si eu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec delicios cu lamaie si glazura fina