Dovlecei sotati, cu pesmet si usturoi

de RODIMUR in Mancaruri de post, 22 Noi 2018 | 3840 vizualizari

 

Voiam să fac o anumită rețetă cu dovlecei, pentru că mi s-au părut foarte fragezi și buni, dar m-am răzgândit și am făcut altceva. Ceva ce stătea de mult în așteptare și care se prepară foarte ușor și repede, adică exact ce-mi trebuia mie, în lipsă de timp.
O rețetă de post, care poate fi și o garnitură ușoară și plăcută pentru un fel principal din carne de porc (adică mai grasă).

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 100 grame de pesmet
  • 2-3 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei sotati, cu pesmet si usturoi:

Dovleceii se spală foarte bine și se taie rondele, cu tot cu coajă, după care fiecare felie se taie în câte patru bucăți.

Se curăță usturoiul se spală și se taie foarte fin, sau se pisează.

Se toarnă uleiul în cratiță și când este încins se pun dovleceii tăiați.

Se sotează dovleceii la foc mic, până ce se înmoaie ușor (7-8 minute) după care se ia cratița de pe foc și se condimentează preparatul cu sare și piper. 

Se presară usturoiul pisat și apoi pesmetul, după care se amestecă ușor ingredientele.

Se dă cratița din nou pe foc, pentru 2-3 minute, până ce pesmetul se rumenește ușor.

Se servește cald, cu roșii, ca fel principal de post sau ca garnitură, la o friptură grasă de porc.

TIPS-URI

1

Spălați foarte bine dovleceii, pe care-i veți prepara cu tot cu coajă. Dacă nu veți îndepărta coaja, prin sotare, dovleceii nu se vor terciui, ci își vor păstra forma.

2

Nu tăiați dovleceii în bucăți mari, dar nici prea mici, ca să-i puteți sota ușor, pe toate părțile.

3

Este bine să agitați cratița în timp ce sotați dovleceii și să amestecați ușor în ea, ca să nu-i striviți.

4

Folosiți o paletă de lemn pentru a amesteca dovleceii, cu pesmetul.

5

După ce ați adăugat pesmetul, nu mai țineți mult preparatul pe foc, ca să nu se ardă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei sotati, cu pesmet si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole, de post