Dovlecei umpluti cu legume

de ale_alyanna in Mancaruri de legume, 20 Sep 2013 | 4413 vizualizari

 

toamna se aduna recolta iar un preparat de sezon nu strica niciodata

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei capia
  • 2 ardei grasi galbeni
  • 250 g ciuperci
  • 200 g carnita afumata ( eu am pus jambon )
  • cascaval
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • menta
  • putin ulei pt calit
  • frunze patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu legume:

Se pune ulei la incins intr-o tigaie

Se taie ceapa marunt si se pune la calit in  uleiul  incins dupa care se adauga cele 2 feluri de ardei. Dupa ce acestea s-au inmuiat putin se adauga morcovul razalit si ciupercile taiate feliute micute si carnita afumata taiata si ea cubulete .Tot aici se adauga si condimentele sare, piper, vegeta si menta.

Dovleceii se taie in 2 jumatati egale . Cu ajutorul unei lingurite ii vom scobi in mijloc . Ii ungem cu putin ulei si presaram peste ei putina sare .

Cu o lingura luam continutul din tigaie avand grija sa scurgem de marginea tigaii legumele de zeama lasata de acestea in timpul calirii .Si umplem dovleceii

Ii asezam in tava pe hartie de copt deoarece vor lasa apa si se pot lipi de tava

Ii dam la foc iute cam 25-30 de minute

Cand sunt aproape gata presaram pe deasupra cascavalul si cateva frunze de patrunjel

 

TIPS-URI

1

zeama lasata de legume in timpul calirii se poate turna peste niste cartofi naturi si se pot servi ca garnitura langa dovlecel

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti