Drob de pui in aluat foietaj

de Rahela Velicu in Ficat, 11 Mai 2021 | 3284 vizualizari

 

Una dintre cele mai gustoasa mancaruri traditionala de Paste
"Retete pascale" 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficatei de pui
  • 1 buc piept de pui
  • 5 oua crude + 2 oua fierte
  • 3-4 fire de ceapa verde
  • 3 fire de usturoi verde
  • 1 legatura de marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • + jumatate dintr-un aluat foietaj, aprox. 200 gr
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de pui in aluat foietaj:

Fierbem ficatul de pui. Separat fierbem si pieptul de pui.

Tocam marunt ficatul si pieptul de pui. Tocam marunt si ceapa, usturoiul si verdeata.

Amestecam carnea cu verdetata, adaugam ouale batute, sare piper si cele doua oua fierte ( taiate mai mare). Amestecam bine.

Tapetam o tava de chec cu hartie de copt. Adaugam jumatate si aluatul de foietaj si il asezam frumos in tava ( marginile trebuie sa fie mai mari decat forma de chec pentru a putea sa le impreunam frumos).

Punem toata compozitia de drob, taiem lateralele aluatului in fasii de aproximativ un cm latime. Punem intai capetele din lungimea tavii, apoi impreunam fasiile taiate din lateral.

Ungem drobul cu galbenus amesteca cu 1 lingura de lapte si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, timp de 15 minute. Marim apoi temperatura la 200 de grade C si mai lasam inca 15 minute. Il portionam dupa ce se raceste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de pui in aluat foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (21)

Panacris 1

13.05.2021, 21:08

Rahela Velicu 1

13.05.2021, 23:30

Anett 1

03.12.2021, 13:19

Arata foarte bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Drob din ficat de pui - Aperitiv gustos si usor