Dulceata de visine

de T I M E A in Dulceata / Gem, 29 Iun 2014 | 6599 vizualizari

 

Imi place mult dulceata de visine si am vrut sa incerc si aceasta dulceata la Multicooker. Mai jos va povestesc cum am facut eu aceasta dulceata.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg visine (aprox 650-700 gr fara samburi)
  • 350 gr zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Spalam bine fructele in apa rece.

Dupa ce le-am indepartat coditele, le-am scos samburii si am aruncat ce a mai fost stricat printre ele, am ramas cu aprox 650-700 gr de visine.

Punem fructele intr-un bol si le amestecam cu zaharul. Dam vasul la frigider de seara pana a doua zi si din cand in cand mai amestecam in vas. ( nu peste noapte evident, dar pana ne culcam si dimineata)

A doua zi amestecam din nou si turnam fructele cu sirop cu tot in vasul de la Multicooker ( sau daca faceti pe foc intr-un vas cu fundul mai gros). 

Adaugam zeama de lamaie si amestecam.

Setam functia aparatului pe 'Jam' si programam pe o ora, apoi inchidem capacul. Din nefericire dupa vreo 15 min cand  a inceput sa fiarba si sa sara sucul prin orificiul de aburi in toate directile, eu am oprit aparatul apoi am ridicat capacul si am pornit din nou cu capacul deschis.

In concluzie nu va recomand sa faceti cantitati mari la Multicooker daca si de la 1 kg de fructe fierbe tare si se face foarte multa spuma care da pe dinafara. 

Am continuat fierberea cu capacul deschis (chiar si asa facea spuma :) dar era ok ca nu dadea afara) inca aprox 40 de minute desi cred eu ca in total la catitati mici in 30-40 minute, dulceata este gata.

A iesit o dulceata minunata dar foarte putina pe care o vom manca acum si nu o vom pastra pt la iarna. 

TIPS-URI

1

Nu faceti din cantitati mai mari de 2 kg de fructe si doar cu capacul deschis ( e sfatul meu, evident faceti cum doriti)

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceață de gutui la Multicooker