Dulceata din ardei iuti

de Panacris in Conserve, 9 Aug 2019 | 4943 vizualizari

 

O varianta mai putin piscacioasa a dulcetei din ardei iuti! ;) 

 

INGREDIENTE

  • Ardei iuti rosii (necuratati!) 1500 g,
  • Ardei kapia (necuratati!) 1000 g,
  • Zahar tos 1000 g,
  • Otet 90 din vin 1000 ml.
  • Extra:
  • Manusi de unica folosinta,
  • Masca chirurgicala,
  • Ochelari de protectie.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din ardei iuti:

Ardeii se spala, se taie in doua se curata de seminte si firisoarele din interior.

Atentie va recomand, sa purtati manusi chirurgicale, si nu duceti mana la nas sau la ochi in timpul acestei operatiuni, de aceea recomand masca chirurgicala si ochelari de protectie, din experienta, exact in aceste momente iti vine sa te scarpini la nas sau ochi :D

Ardeii kapia, de asemenea se spala si curata de seminte si cotor.

Ardeii curatati se toaca marunt sau mai bine se dau prin robot, cu impuls, atat cat sa fie maruntiti, nu tocati pasta.

Inca o data, atentie, bucataria se fie bine ventilata, ca atmosfera va fi "foarte iute si picanta" !

Intr-un vas cu fundul dublu, se amesteca zaharul si otetul, apoi se pune la fiert la foc mediu și se lasă la fiert cca. 30 minute pana ce se reduce siropul la jumatate.

Apoi se adaugă ardeii tocati marunt si se mai lasa la foc mic, sa fiarba, cca. 30 de minute.

Dulceata obtinuta se pune in borcane micute sterilizate, se inchid ermetic, se lasa la dunst cald pana a doua zi.

Spor la treaba! >:D<

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din ardei iuti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei iuti in otet