Dulceata din flori de soc

de iuliana_florentina in Dulceata / Gem, 19 Mai 2015 | 10658 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300-400 g flori de soc (deja curatate )
  • 1 kg zahar
  • 800 ml apa
  • o lamaie mare (sau doua mici )
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de soc:

In primul rand trebuie sa ne inarmam cu multa rabdare si sa culegem florile potrivite.Inflorescenta trebuie sa aiba toate florile deschise,sa nu aiba inca boboci deoarece florile nu se vor desprinde usor.

Le spalam rapid cu apa rece si le lasam sa se scurga foarte bine,apoi desprindem floricelele.

Intr-o oala incapatoare punem la fiert zaharul,apa si coaja de lamaie.Curatati cu grija lamaia sa nu luati din partea alba.Un curatator de legume este grozav  .

Fierbeti timp de 10-15 minute la foc mediu pana se formeaza un sirop consistent.

Adaugati florile de soc , zeama de lamaie si fierbeti la foc moderat 20-30 de minute pana cand dulceata din flori de soc se leaga .

Eu fac proba punand cateva cateva picaturi pe o farfurie pe care am tinut-o la congelator.Ultimile picaturi care cad de pe lingura trebuie sa ramana ferme,sa nu se prelinga.

Puneti dulceata fierbinte in borcane spalate si corect sterilizate ,apoi asezati-le cu gura in jos si acoperiti-le cu o patura.

A doua zi le puteti eticheta si aseza in camara. Sopr la treaba !

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de soc" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

mirela0911 1

19.05.2015, 12:58

Interesanta dulceata!

iuliana_florentina 1

19.05.2015, 18:15

Va multumesc frumos.Este una dintre preferatele mele .

Rocsi 1

19.05.2015, 21:10

N-am mancat niciodata, dar sigur este o dulceata plina de parfum!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de zmeura