Eclere

de Bunica in Prajituri, 26 Feb 2016 | 5675 vizualizari

 

Eclere - prăjiturile copilăriei.

 

INGREDIENTE

  • Coji
  • 2 căni apă
  • 6 ouă
  • 100 g unt
  • 2 căni făină
  • Cremă
  • 800 ml lapte
  • 3 ouă
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 100 g zahăr
  • o lingură zahăr vanilat
  • 150 g unt
  • Glazură
  • 100 g ciocolată
  • 50 g unt
  • 2 liguri lapte
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Pune la fiert apa cu untul.

Cand a dat în clocot stinge focul si adaugă făina.

Amestecă repede și ferm până la încorporare.

Lasă să se răcorească și adaugă ouăle unul câte unul amestecând bine pentru încorporarea fiecarui ou.

Cu ajutorul uini pochs pune bastonașe de aluat in tava tapetată cu hârtie de copt.

Dă tava la cuptorul încins la 200 grade până se rumenesc,apoi redu temperatura la 170 grade pentru 15 minute.

Scoate tava și lasă cojile la răcit.

Crema
Ia un vas cu fundul dublu.

Amestecă zahărul cu amidonul,zahărul vanilat și ouăle.

Toarnă peste amestec laptele.

Pune vasul pe foc și fierbe până se obține o budincă mai groasă.

Ia de pe foc și adaugă untul.

Amestecă ferm până la încorporarea untului.

Ia fiecare coajă,taie-i capacul și cu ajutorul unei lingurite umple cojile.

Glazura:

Într-un ibric pune la topit ciocolata +untul+laptele.

Glazurează eclerele cu ciocolată sau pudrează-le.

 

 

TIPS-URI

1

Zahăru vanilat este preparat de mine din zahăr farin+păstăi de vanilie

2

În timpul coacerii nu deschide cuptorul.

3

Din aceste cantități am făcut 30 de coji

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu budinca de vanilie