Faguri cu crema de vanilie

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 9 Dec 2014 | 13097 vizualizari

 

Este o reteta simpla, asemanatoare cu cea a clatitelor, dar la care iti trebuie foarte multa rabdare pentru a duce munca pana la capat. Insa, pentru cei dragi imi gasesc intotdeauna timp si fac totul cu mare drag.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 5 oua;
  • o cana zahar;
  • o cana ulei;
  • 1l lapte;
  • un praf de sare;
  • un plic praf de copt;
  • esenta;
  • faina (intra aproximativ un kg).
  • Pentru crema:
  • 3 oua;
  • o cana zahar;
  • 1l lapte;
  • un pachet de margarina;
  • esenta de vanilie;
  • 5 linguri faina.
Portii: 80
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faguri cu crema de vanilie:

De obicei, incep prin a pregati crema pentru ca apoi, in timp ce coc fagurii sa ii si asamblez.

Crema:

Intr-o cratita se bat ouale, apoi se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza si cu acestea. Dupa aceea, se adauga laptele si faina si se mixeaza repede pentru a nu se forma cocoloase. In final, se adauga margarina, taiata bucatele cu cutitul sau data pe razatoare, si se pune crema la foc mic, amestecandu-se cu telul continuu pentru a nu se prinde. Este gata atunci cand se ingroasa bine.

Aluatul:

Intr-un castron se bat ouale cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta si se mixeaza si cu acestea. Se pun uleiul si laptele, se amesteca, dupa care se pune faina, iar deasupra praful de copt. Faina se pune cate putin, si se mixeaza in acelasi timp, pana ce aluatul devine un pic mai gros decat la clatite si un pic mai subtire decat la checuri.

Se unge cu ulei forma pentru faguri si se incinde la flacara aragazului, dupa care se toarna aluat cu lingurita, astfel incat sa iasa doua forme rotunde, care vor fi coapte pe ambele parti, iar apoi umplute cu crema. Se continua tot asa pana se termina aluatul din castron.

TIPS-URI

1

Laptele, daca nu este din comert, trebuie fiert si racit, bine-nteles.

2

Ca sa nu stropesc prin bucatarie sau sa se faca faina peste tot, atunci cand fac ori crema, ori aluatul, mai intai amestec incet cu mixerul, fara ca acesta sa fie pornit, pana ce faina se umezeste in lapte. Apoi pornesc mixerul pe prima treapta si tin mana deasupra la cratita (castron) in partea opusa acestuia pentru a nu face mizerie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Faguri cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Faguri cu fineti