Falafel in pita

de Luckycake in Mancaruri de post, 5 Mar 2014 | 6828 vizualizari

 

Aceasta este o reteta de post,dar tare aromata, eu o pregatesc de fiecare data in timpul postului.O putem manca acasa dar si pune la pachet la munca , merita incercata :)

 

INGREDIENTE

  • 1 conserva naut
  • o mana de coriandru proaspat (daca nu gasim, punem coriandru macinat -o lingurita )
  • o mana patrunjel verde tocat
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri faina
  • 1/3 ardei iute (sau dupa preferinta)
  • zeama de la o jumatate de lime
  • un praf de chimen macinat
  • 1/3 lingurita praf de copt
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel in pita:

Scurgem apa de pe naut, se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie si se mixeaza pana rezulta o pasta.Din pasta rezultata se formeaza niste chiftele si se preseaza  usor sa stea inchegate.Se prajesc in baie de ulei pana se rumenesc bine.Le scoatem si le punem pe un prosop de bucatarie din hartie si lasam sa se scurga excesul de ulei.

Pentru asamblare avem nevoie de o pita (sau o chifla), salata verde , rosii,castraveti murati ,branza tofu sau ceva place!

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel in pita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de post, din naut si legume