Farfalle cu unt si branzeturi la cuptor

de RODIMUR in Farfalle, 10 Iul 2017 | 6877 vizualizari

 

Dacă nu aveți timp să faceți o mâncare laborioasă, puteți găti repede niște paste delicioase, consistente și îmbietoare, cu ce aveți în frigider.
Din aceste ingrediente am făcut patru porții, dar pentru că erau foarte bune, le-am mâncat în doi...

 

INGREDIENTE

  • 200 grame farfalle
  • 100 grame telemea de oi
  • 100 grame mozzarella Delaco
  • 50 grame unt
  • 2 ouă
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu unt si branzeturi la cuptor:

Se rade mozzarella, iar telemeaua se taie în cubulețe mici sau se răzuie.

Se unge cu unt o tavă din ceramică și restul de unt se taie în bucățele mici.

Cele două ouă se bat bine cu puțină sare.

Se pun farfallele la fiert în apă clocotită cu sare. Când au fiert, se strecoară de apă și o jumătate din ele se pun în tava de ceramică unsă bine cu unt.

Peste farfalle se pune untul tăiat bucățele, telemeaua cubulețe și se acoperă cu celelalte farfalle. Deasupra se toarnă uniform ouăle bătute bine cu sare și apoi se ornează cu mozzarella răzuită, pentru a da un aspect frumos pastelor și pentru a le gratina.

Se dă tava la cuptor la foc potrivit și când farfallele sunt rumenite, se scot din cuptor și se servesc imediat.

TIPS-URI

1

Untul pus între cele două straturi de farfalle, ouăle și telemeaua vor păstra pastele întregi, fără să le terciuiască. Totuși, e bine să nu le rumeniți prea tare, ca să nu se usuce.

2

Dacă aveți posibilitatea, cumpărați lactatele de la producătorii particulari, pentru că sunt mai bune, mai onctuoase și mai proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu unt si branzeturi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Farfalle alla puttanesca