Fartons (bastonase pufoase)

de lacrimioara in Prajituri, 11 Feb 2013 | 70865 vizualizari

 

Sunt o bunatate! Este o reteta spaniola, usor de facut si foarte pufoase, va recomand cu drag!

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa calduta,
  • 100 ml ulei de floarea soarelui,
  • 50 grame drojdie proaspata,
  • 600 grame faina,
  • 2 oua,
  • 100 grame zahar,
  • jumatate lingurita sare.

Pentru glazura pentru deasupra

  • 100 grame de zahar amestecat cu putina apa fierbinte incat sa iasa ca o glazura.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fartons (bastonase pufoase):

Intr-un bol punem faina si facem in mijloc o gaura si punem ouale la temperatura camerei,drojdia  dizolvata in apa calduta,zaharul  si sarea, sarea se pune pe margine nu peste drojdie ca sa nu distruga proprietatile drojdiei.Framantam bine dupa care punem uleiul treptat pana  rezulta un aluat elastic,il punem undeva la cald acoperit cu prosop si lasam la dospit 30 minute.Dupa 30 minute il luam si rupem din el formand 30 bucati  toate de aceeasi marime si le lasam iar 10 minute sa mai stea.

Dupa 10 minute le intindem cu sucitorul  sa fie subtirele  dupa care le rulam si formam  bastonase.

Le punem in tava tapetata cu hartie si le lasam la cald 1 ora sa isi dubleze volumul dupa care dam la copt cam 15 minute pana  prinde culoare,le scoatem  si  le ungem cu o glazura.

Le lasam putin la racit dupa care le pudram cu zahar praf amestecat cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fartons (bastonase pufoase)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

gaby_gabytza 1

15.03.2014, 08:03

PLACE

Alina26 1

18.06.2014, 14:57

bune bune!!!imi plac!! la fav!!!

Rocsi 1

15.03.2015, 10:48

La multi ani!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală