Fasole frecata

de kamy in Mancaruri de post, 18 Mar 2011 | 7704 vizualizari

 

Mai fac si eu din cand in cand mancaruri de post,iar fasolea e cea mai buna leguma,din punctul meu de vedere.

 

INGREDIENTE

  • fasole(3 cani fiarta)
  • 3 cartofi potriviti
  • 3 ceape
  • 2-3 catei usturoi
  • 2 linguri pasta bulion
  • boia
  • sare,piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole frecata:

Fasolea se pune la inmuiat de cu seara in apa rece.

Se fierbe a doua zi cu sare si un cub de concentrat(daca doriti)impreuna cu cartofii curatati si taiati cubulete,se scurge de apa(se pastreaza o cana),se pun 2 catei de usturoi,o ceapa taiata marunt si se mixeaza bine cu blenderul,adaugand la sfarsit apa in care a fiert fasolea,ca sa obtinem consistenta dorita.Se pune sare si piper dupa gust.

Intr-o tigaie sa pune mai mult ulei decat ar fi normal sa calim cele 2 cepe taiate solzisori fini.Se caleste bine pana se inmoaie,se adauga 1 lingurita boia dulce(sau iute daca mancati picant)se ia de pe foc si se scurge uleiul in fasole,amestecand bine.Diluam pasta intr-un pahar cu  apa rece,o adaugam peste ceapa,punem la foc,adaugam o foaie de dafin,cimbru si lasam sa fiarba pana scade suficient.Sare si piper dupa gust.

Pe o farfurie punem fasolea frecata,ceapa peste si servim cu muraturi si paine proaspata.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

usturoi se pune dupa gustul fiecaruia

2

daca doriti sa fie mai acrisoara fasolea,puteti picura cativa stropi de otet

3

cu cartofi veti obtine o fasole frecata mai catifelata

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole frecata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

kamy 1

22.03.2011, 18:57

adina....fa ca-i post

matilda 1

23.03.2011, 08:03

buuuna,deja poftesc sa-mi fac

kamy 1

23.03.2011, 10:49

matilda....fa-ti ca nu mai e

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Hribi cu usturoi si mamaliguta