Fasole verde cu ou

de lucy2002 in Mancaruri de legume, 14 Apr 2019 | 3230 vizualizari

 

Acest preparat este intalnit in zona Moldovei. Prima data cand am gustat aceste ,,pastai cu ou batut''asa cum le zice soacra mea, mi-au placut si le gatesc pentru ca sunt cerute de baietii mei. Asa ca va recomand sa incercati si voi.
Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole verde (pastai)
  • 4 cepe
  • 4 oua
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • condimente
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde cu ou:

  Se pune fasolea (congelata) intr-o oala cu apa la fiert cu putina sare, bineinteles dupa ce a fost curatata de codite si spalata inainte.    

  Ceapa curatata o tocam marunt si o punem la calit in ulei( sa se inmoaie)

  Verificam fasolea sa fie fiarta asa cum ne place, mai al dente sau mai moale.

  Punem fasolea la scurs de apa intr-o strecuratoare; dupa ce s-a scurs apa, se amesteca cu ceapa calita si ouale batute, adaugam sare, piper, condimente dupa gust si mai lasam pe foc 5 minute.

  Sunt bune atat calde, dar si reci.

  S-aveti pofta!

 

 

 

  

 

 

   

 

 

 

 

 

  

 

  

TIPS-URI

1

Se poate adauga si cateva linguri de smantana in ouale batute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde cu ou" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vinete pane