Felii de vinete cu branza, la cuptor

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 4 Oct 2021 | 2526 vizualizari

 

 As fi dorit sa mancam vinete pane , dar fara a folosi prajirea in baie de ulei . In acest caz am ales coacera la cuptor .

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete -1 kg
  • 3 oua
  • 200 gr faina alba
  • 200 gr peset
  • 100 gr cubulete branza Cheddar
  • 1 lingura pasta ardei
  • 1 lingurita rasa piper cu lamaie
  • sare
  • ulei floarea soarelui pentru pulverizat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felii de vinete cu branza, la cuptor:

  1. Vinetele se spala si se curata de coaja din loc in loc cu ajutorul curatitorului de legume .
  2. Taiati vinetele in felii mai grosute , cam de 1.5-2 cm .
  3. Feliile de vinete se sareaza si se lasa intr-un strecurator la scurs . Ele vor elibera o zeama .
  4.  Condimentati vinetele cu pasta iute de ardei si cu piper cu lamaie .
  5. Se da fiiecare felie de vanata  prin faina alba si se trec prin ou batut .
  6. Ultima data se trece prin pesmet .
  7. Vinetele astfel impanate se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt .
  8. Pulverizati pe deasupra putinb  ulei de floarea soarelui .
  9. Dati tava la cuptor cam 20 de minute pana vinetele  incep sa se rumeneasca .
  10. Pe fiecare vanata se poate presara branza sau cascavalul preferat .
  11. Eu am avut cubulete de branza Cheddar in doua culori .
  12. Se mai  lasa tava cateva minute la cuptorul incalzit ca sa se topeasca branza .
  13.  Servit feliile de vinete alaturi de legumele preferate .
  14. Sunt gustoase atat calde cat si reci .
  15.  Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Feliile de vinete se sareaza si se lasa intr-un strecurator la scurs . Ele vor elibera o zeama .

Daca ti-a placut reteta noastra "Felii de vinete cu branza, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinati, cu smantana si cascaval, la cuptor