Ficat de strut, flambat

de Panacris in Ficat, 21 Iun 2021 | 2400 vizualizari

 

Așa ca cireașa de pe tort, am preparat azi și ficatul de struț 😉 pe metoda clasică, îmblânzit în lapte, apoi tras repejor la tigaie în unt și flambat cu whiskey 😉 O bunătate! 😉 Mulțumesc https://ogradacustruti.ro/ pentru ingredientul principal 😉

 

INGREDIENTE

  • Ficat de struț cca. 700 g,
  • Lapte cca. 500 ml,
  • Unt cca. 300 g,
  • Whiskey cca. 300 ml.
  • Pentru servire:
  • Dulceață de ardei iute a a Panacris cca. 200 g.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de strut, flambat:

Ficatul se spală, apoi se pune într-un vas încăpător din sticlă, se adaugă laptele și se lasă la rece minim 60 de minute,maxim până  a doua zi.

Într-o tigaie se adaugă untul, ce se lasă la gătit ușor, până ce se obține un lichid omogen, se adaugă bucățile de ficat scurse de lapte și se lasă la gătit la foc mediu cca. 5 minute pe fiecare parte. Apoi se adaugă whiskey-ul se flambează, și se lasă la gătit încă cca. 5 minute.

Ficatul de struț se savurează fierbinte alături de dulceața din ardei iute a la Panacris, sau cu garnitura preferată!

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de strut, flambat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficat de pui prajit la tigaie, reteta rapida cu un rezultat suculent si delicios