Ficatei in sos de bere neagra

de laura_n in Ficat, 11 Feb 2017 | 5666 vizualizari

 

Daca va plac ficateii, aceasta este o reteta care va va placea, cu siguranta.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficăței pui
  • 1 ceapă roșie
  • 1 lg zahăr brut
  • 5 lg ulei de măsline
  • 300 ml bere neagră
  • 1 căpățână usturoi
  • mămăligă rece
  • piper negru
  • praf de usturoi
  • boia iute
  • sare
  • pătrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei in sos de bere neagra:

 Se pune la încins o tigaie, pe foc. Se adaugă o lingură zahăr și două de ulei. Se lasă să se caramelizeze, iar când s-a topit zahărul, se adaugă ceapa tăiată și 1-2 căței usturoi presați și tocați.

Ficățeii se spală și se curăță de pielițe. Se lasă la scurs, apoi se adaugă în tigaie, peste ceapa caramelizată ușor. Se lasă să se rumenească bine, apoi se stinge totul cu bere neagră. Atenție la aburi, sunt extrem de fierbinți. Se adaugă boia iute, piper negru și sare, alături de 2-3 lg de ulei de măsline. Se acoperă cu capacul din dotare. Se lasa pana scade sosul format.

Mămăliga rece (poate să fie și din ziua precedentă) se taie cuburi, se adaugă în tigaie, și se dă focul mare, se lasă câteva minute, până se rumenește frumos și mămăliguța.

La final se mai adaugă 2 căței de usturoi presați și tocați mărunt, puțin pătrunjel verde tocat proaspăt.

Sunt mai mult decât grozavi. Se servesc cu mare, mare poftă, alături de o ceapă roșie spartă sau murături!

Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei in sos de bere neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

11.02.2017, 19:58

Noroc ca azi ficatei am mancat, altfel ii visam la noapte! )

Rahela Velicu 1

13.02.2017, 19:50

Lau 1

12.03.2017, 21:48

Bun bunut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficat de curcan cu piure de dovleac si sos dulce-acrisor