Focaccia cu masline și rozmarin

de Ancutsa in Piine, 5 Mai 2020 | 1623 vizualizari

 

Focaccia cu măsline și rozmarin, proaspăt scoasă din cuptor, delicioasă și mirosind divin.
„Aluaturi de casă”

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 g făină,
  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 200 ml apă călduţă,
  • 1,5 linguriţă sare fină,
  • 2 linguri ulei de măsline,
  • 50 g măsline negre,
  • Decor:
  • făină pentru blatul de lucru (aprox 30 g),
  • 2 linguri ulei de măsline,
  • 20 g măsline negre,
  • 150 ml apă,
  • ½ linguriță sare de mare (sau grunjoasă),
  • Un vârf de cuțit rozmarin pudră,
  • o jumătate de crenguță rozmarin,
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu masline și rozmarin:

Se curăță măslinele de sâmburi.

Se dizolvă drojdia în apă călduţă, se adaugă uleiul și apoi făină (în care am adăugat sarea și am amestecat-o puțin), treptat, până se obţine un aluat moale, care se lasă 15-20 de minute la odihnit.

Se presară făină pe masă, se adaugă la aluat măslinele și se mai frământă doar uşor, cât să-i dăm formă, apoi se întinde într-o foaie de maxim 2 cm grosime.

Se transferă în tavă și se mai lasă la crescut cam 10-15 minute.

Se fac gropițe în aluat, cu degetele. Se picură ulei de măsline (cam 2 linguri). Se presară sare de mare (sau grunjoasă). Se adaugă în unele gropițe măsline, iar într-altele, rozmarin, pentru un aspect plăcut și rustic. Pentru că eu am mai avut foarte puțin rozmarin în ghiveci, am presărat și rozmarin pudră, pe care îl aveam cumpărat mai demult, însă acesta e mai intens, deci trebuie folosit în cantitate mică.

 

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu. Se introduce în cuptor sub tava cu focaccia, încă o tavă cu puțină apă (150 ml). Aburii vor ajuta aluatul să fie crocant la exterior și pufos în interior. După ce s-a evaporat apa din tavă, se îndepărtează această tavă din cuptor. Se coace focaccia aprox 30 de minute, la foc mediu sau până se rumenește ușor.

Se poate servi caldă, sau rece, alături de iaurt.

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/focaccia-cu-masline-si-rozmarin.html

TIPS-URI

1

Aburii degajați de tava cu apă vor ajuta aluatul să fie crocant la exterior și pufos în interior. Nu uitați să îndepărtați tava, imediat ce s-a evaporat apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu masline și rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Impletituri sarate