Friands cu nuci si zmeura

de Bucataras in Retete diabetici, 5 Mai 2015 | 4896 vizualizari

 

Niste briose care au la baza albus de ou si nuca sau migdale macinate, niste minunatii, nu alta, fara zahar!

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 100 gr nuca macinata (sau migdale macinate)
  • 75 gr unt topit si racit
  • 25 gr faina alba
  • 80 gr indulcitor Green Sugar
  • 1 lingura indulcitor Green Sugar pe care il rasnim - pentru a pudra "briosele"
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • zmeura (sau alte fructe de padure)
  • nuci (pentru decor)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friands cu nuci si zmeura:

Intr-un bol batem albusurile pana cand obtinem o spuma usoara (nu este nevoie sa le batem spuma lucioasa). In alt bol amestecam restul ingredientelor (mai putin nucile si zmeura, care sunt pentru decor).

Adaugam albusurile peste restul ingredientelor deja amestecate si le incorporam usor. Impartim compozitia in 6 forme de briose (eu am folosit forme din silicon). Decoram fiecare briosa in parte cu cateva bucati de zmeura si cu cate o bucata de nuca.

Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade C pentru 12 minute. Cand s-au racit le pudram cu zaharul rasnit si gata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friands cu nuci si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Blat de tort cu cacao si indulcitor Green Sugar