Friptura de Craciun

de mihaelar63 in Porc, 27 Dec 2021 | 9112 vizualizari

 

  Pentru ca de mica am fost o pofticioasa , imi amintesc mirosul imbietor al carnatilor de casa din friptura de Craciun . Fidela acestei amintiri olfactive am decretat ca nu-i Craciun daca nu miroasa a carnati fripti .  Ingredientele de calitate si gustul lor suplineste o tehnologie complicata de preparare . Anul acesta am intervenit  in plus , la reteta , cu cateva crengute de cimbru si cu boabe de piper rosu .

 

INGREDIENTE

  • 1.200 carnati porc de casa proaspat afumati
  • 1 kg cotlet de porc
  • 1 kg cartofi
  • 100 ml ulei floarea soarelui sau 2 linguri mari de untura proaspata de porc
  • 3 crengute cimbru verde
  • 3 foi dafin.
  • 2 cepe rosii
  • 1 lingurita piper rosu boabe
  • 1 lingurita boia dulce ardei
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • sare
  • codite de ceapa verde
  • 1 legatura mica de patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de Craciun:

  1.  Bucatile de carne se taie bucati mai groase. Grosimea poate fi cam 2 cm .
  2. Carnatul se portioneaza de lungimea unui deget .
  3. Cartofii se curata , se spala si se taie . Se toarna deasupra apa rece pana in momentul  fierberii .
  4.  Asezati in tava bucatile de carne si printre ele bucatile de carnati .
  5. Sarati , presarati pe deasupra , piper , boia si bobite de piper rosu .
  6. Se pun acum si foile de dafin + crengutele de cimbru .
  7. Turnati deasupra  apa cat sa acopere  ingredientele din tava.
  8.  Se pune pe deasupra o bucata de hartie de copt mototolita si udata cu apa , asta va ajuta sa nu se  rumeneasca de la inceput partea de sus a fripturii .
  9. Am dat cuptorul pe 180 grade timp de 20 minute . Dupa asta am continuat coacerea fripturii la 100 grade , timp de 3 ore .
  10. Inaintea servirii  cu 30 de minute , am pus cartofii la fiert . Sarati .
  11. Luati hartia de pe friptura ca aceasta sa se rumeneasca frumos .
  12. Am preparat un pireu in care in loc de lapte sau unt , am pus zeama de la friptura .
  13. In pireul de cartofi am incorporat si mult patrunjel verde tocat marunt .
  14. Pentru prospetime , la servire presarati codite de ceapa verde taiate marunt
  15. Serviti alaturi de friptura de Craciun muraturile preferate si un pahar de vin .
  16.    Sarbatori fericite , in pace si liniste !!!

TIPS-URI

1

Ingredientele de calitate si gustul lor suplineste o tehnologie complicata de preparare . Anul acesta am intervenit in plus , la reteta , cu cateva crengute de cimbru si cu boabe de piper rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

28.12.2021, 00:06

Mihaela stii tu vorba aceia ,, Iti bati barbatul si copii, si mananci singura """. Eu zic ca-ti bati musafirii si colindatorii, sa-ti ramana doar tie """)))

mirela0911 1

01.01.2022, 12:02

Buna friptura ai facut!

Panacris 1

01.01.2022, 12:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc cu sos de rosii si usturoi la cuptor