Friptura de miel (foarte frageda)

de MOKUSKA in Oaie, 22 Apr 2014 | 7774 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pulpa de miel (am folosit pulpa din spate)
  • 1 lamaie
  • 1 cana de vin alb
  • ulei de masline
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • o felie de slanina
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 legaturi de usturoi verde
  • rozmarin uscat
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1/2 legatura de marar
  • 5 cartofi
  • apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel (foarte frageda):

Se curata si se spala pulpa de miel foarte bine pana ramane carne fara pic de grasime (seu).

Intr-o tava inalta asezam usturoiul verde, pe acest pat se aseaza pulpa. Se cresteaza cu un cutit ascutit toata suprafata pe ambele parti. Se unge (maseaza) foarte bine pe ambele parti cu ulei, sare, piper, boia, zeama de lamaie, dupa care in crestaturi adaugam catei de usturoi si fasii de slanina si presaram pe ambele parti cu rozmarin (am folosit mai putin de jumatate de punguta). Se pastreaza la rece minimum 1 noapte. Inainte sa punem la cuptor in tava asezam langa carne (de preferat in spatiul ramas gol) rondele de cartofi peste care se aseaza ardeii feliati se presara cu sare, piper, boia, marar, rozmarin si putin ulei, peste care se toarna vinul si apa. Acoperim cu o folie de aluminiu si lasam la cuptor cca 50 de minute, dupa care descoperim si lasam sa se rumeneasca.

Am servit cu castraveciori murati (de casa :) )

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel (foarte frageda)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel