Friptura de porc cu carnati afumati, la tava

de mihaelar63 in Porc, 15 Feb 2021 | 2311 vizualizari

 

 Inca afara este foarte frig si cuptorul poate sa coaca linistit . Este buna cate o friptura consistenta si gustoasa pe asemenea vreme .
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa porc
  • 600 gr carnat afumat -de casa
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 2 cepe
  • 2 tije telina apio
  • 2 linguri pasta de ardei cu telina -de casa
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura cimbru uscat maruntit
  • 1 lingurita rasa salvie uscata maruntita
  • piper negru macinat
  • boia dulce de ardei
  • sare
  • Pireu simplude cartofi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu carnati afumati, la tava:

  1. Bucatile de pulpa se taie mai groase .
  2. Am procedat astfel pentru ca am dorit sa obtin o carne mai frageda .
  3. Ceapa se feliaza pestisori . Taiati feliute si telina . Tocati usturoiul .
  4. Carnea se aseaza in tava pe mijloc , iar pe margine se aseaza carnatul afumat de casa .
  5. Distribuiti in mod egal legumele taiate si mirodeniile maruntite .
  6. Condimentati cu piper si boia dulce de ardei . Sarati.
  7. Turnati deasupra uleiul si o cana cu apa .
  8. Tava se imacheteaza in folie de aluminiu si se lasa la cuptor la 220 grade C timp de 45 minute .
  9. Dupa acest timp se scoate folia si se lasa sa scada sosul format .
  10. Pireul simplu de cartofi se amesteca cu putina grasime  si legume coapte din tava cu friptura .
  11. Portionati carnatul
  12. Serviti friptura cu pireu cald , insotita de muraturile preferate .
  13.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Nu suntem mari amatori , dar cele doua beri Peroni aburinde ce au aparut subit de pe balcon , au mers perfect cu friptura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu carnati afumati, la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la tava