Friptura din carne de porc, macerata in bere neagra

de Merisor in Porc, 14 Dec 2014 | 9577 vizualizari

 

Ideea am preluat-o de la Bya, numai ca eu am ales sa marinez carnea in bere, apoi am preparat-o la cuptor.
A iesit foarte frageda si delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg pulpa de porc
  • 1 doza bere neagra
  • 1 plic amestec de condimente Kotanyi
  • 200 ml ulei
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 lingura miere poliflora
  • 1 lingura apa calduta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura din carne de porc, macerata in bere neagra:

Portionam carnea si o batem putin cu ciocanul de snitele, apoi o asezam intr-un vas si turnam berea peste ea.

Acoperim vasul si il dam la rece cateva ore bune.

Eu am tinut-o de seara pana dimineata.

Scoatem carnea din bere, o clatim usor cu apa rece, apoi o condimentam pe toate partile cu condimentele pentru friptura de porc de la Kotanyi.

O asezam intr-un vas cu capac, turnam uleiul peste ea si dam vasul la cuptor pentru  60 de minute la 200 de grade, sau pana cand carnea este bine facuta, atunci cand o gustam.

Carnea se va inabusi rapid, lasand suficient lichid, cat sa fie bine acoperita, datorita berii care a patruns in ea.

Din cand in cand o mai amestecam in vas sa se prepare uniform pe toate partile.

Intr-un vas diluam mierea cu putina apa calduta si adaugam pasta de rosii.

Amestecam bine pana totul devine un sos omogen.

Scoatem vasul din cuptor, scurgem lichidul din el, iar carnea o trecem intr-o sita, pentru a se scurge si ea bine.

Trecem fiecare bucata de carne prin amestecul de miere si pasta de rosii si asezam din nou bucatile de carne in vas.

Acoperim vasul si il introducem la cuptor.

Mai aprindem cuptorul pentru 5 minute, dupa care lasam vasul in cuptor 10-15 minute sa patrunda sosul in carne.

Servim carnea alaturi de cartofi si muraturi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din carne de porc, macerata in bere neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la ceaun (scazuta)