Friptura din pulpa de ied

de Panacris in Oaie, 15 Apr 2021 | 3893 vizualizari

 

E prima oară când probăm carnea de ied, ieduță! Chiar e super bună, recunosc mai faină ca È™i carnea de miel, mai zveltă È™i fără un miros pregnant! 😉 O recomand cu drag! Noi am achiziÈ›ionat-o de la prieteni noÈ™tri @https://www.facebook.com/tarancutadinromania pe care îi recomand cu încredere! 😉
 
O reÈ›etă simplă dar tare gustoasă! 

 

INGREDIENTE

  • Pulpe de ied 4 bucăți,
  • CrenguÈ›e de rozmarin 2 bucăți,
  • Foi de dafin cca. 4 bucăți,
  • Boabe de ienupăr cca. 1 linguriță.
  • Piper mozaic 1 linguriță,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Ulei de măsline 4 linguri,
  • Vin alb demisec cca. 500 ml,
  • Busuioc proaspăt cca. 2 crenguÈ›e.
  • Usturoi cca. 5 căței.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura din pulpa de ied:

Pulpele curățate de eventualii periÈ™orii ai ieduÈ›ei 😉 se pun într-un vas încăpător.

Toate mirodeniile se adaugă într-un vas, se completează cu ulei, vin È™i se amestecă energic, apoi se toarnă peste pulpele de ied. Se acoperă È™i se lasă la odihnă de dimineaÈ›a până seară sau chiar È™i două zile 😉

Pulpele marinate se scot din baiÈ›, se pun la gătit într-o tavă termorezistentă È™i se lasă la gătit cca. 4 ore la 150 grade în cuptor, sau la CrockPot cca. 6 ore la programul High, cca. 100 grade.

Friptura se servește cu garnitura preferaă sau doar cu o simplă salată, caldă sau chiar rece.

 

 Spor È™i poftă bună! 😉

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din pulpa de ied" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă È™i brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Marinata pentru carnea de miel