Friptura marocana de berbecut

de mihaelar63 in Oaie, 13 Apr 2020 | 2815 vizualizari

 

 Pentru aceasta reteta m-am inspirat de chef Yotam Ottolenghi. In mod special mi-am lasat cateva lamai bio sa se usuce. De fapt aceasta era marea mea curiozitate, ce aroma dau lamaile uscate? Va spun sincer ca merita asteptarea, aroma este fina si deosebita, ai impresia ca mirosi un dulce rafinat.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr cotlet berbecut
  • 1 kg pulpa berbecut cu os
  • 100 ml ulei masline
  • 10 frunze mici dafin
  • 15 cepe foarte mici albe si rosii
  • 2 lamai uscate
  • 1 lingura oregano maruntit
  • 1 lingurita boia dulce ardei
  • 1 lingurita pudra de curcuma -optional
  • 1/2 lingurita pudra chilli
  • otet balsamic
  • sare
  • rosii cherry
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura marocana de berbecut:

  1. Carnea de berbecut se spala bine, se sareaza si se condimenteaza cu condimentele date.
  2. Turnati deasupra uleiul de masline si masati usor.
  3. Lasati carnea sa se odihneasca la rece chiar si 24 ore.
  4. Dupa acest timp se adauga lamaile taiate in doua  frunzele de dafin si ceapa.
  5. Stropiti bine totul cu otet balsamic.
  6. Se toarna apa in tava, atat cat sa acopere carnea.
  7. Tava se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor timp de 2 ore.
  8. In ultima jumatate de ora se indeparteaza folia de aluminiu ca friptura sa se rumeneasca.
  9. In ultimele 10 minute puneti si rosiile cherry stropite si ele cu otet balsamic ca sa se inmoaie usor.
  10. Serviti friptura marocana de berbecut cu garnitura de orez sau cus-cus.

  Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura marocana de berbecut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor