Frunze de varza dulce acrite pentru sarmale

de reisnaor_2006 in Conserve, 31 Oct 2016 | 16771 vizualizari

 

Am primit doua verze cu frunze mari si m-am gandit ca ar fi pacat sa le folosesc la mancare si m-am gandit sa le acresc pentru sarmale.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mare
  • 4-5 litri apa
  • 4-5 lg otet
  • sare mare
  • piper boabe
  • crengute de cimbru
Portii: 32
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frunze de varza dulce acrite pentru sarmale:

      Curatam varza de frunzele care nu sunt bune si o spalam bine.Intr-o oala mai mare punem apa la fiert impreuna cu boabele de piper,sarea mare si crengutele de cimbru.Cand apa da in clocot adaugam otetul si varza cu cotorul in sus pe care in prealabil l-am scobit.

       Cu ajutorul unei furculite si a unui cutit incepem sa desprindem frunzele de langa cotor,rand pe rand ca sa patrunda apa fiarta si la celelalte frunze.Frunzele fierte le scoatem pe o farfurie.Dupa ce frunzele s-au mai racit putin le luam pe fiecare in parte si inlaturam cu ajutorul unui cutit nervurile groase.Le punem in pungi si le depozitam in congelator pentru cand avem nevoie la sarmale.

TIPS-URI

1

In loc de otet putem acri varza cu bors sau cu sare de lamaie.

2

Putem adauga in apa usturoi,foi de dafin si crengute de marar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frunze de varza dulce acrite pentru sarmale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocana de legume