Fursecuri cu miere si fulgi de ovaz

de Corinuta in Dulciuri, 1 Mar 2015 | 4936 vizualizari

 

Sunt foarte usor de facut, aromate si dietetice chiar. Cand sunt proaspat scoase din cuptor au un exterior crocant, iar la interior sunt moi si pufoase. Reteta luata de pe ambalajul de fulgi de ovaz.

 

INGREDIENTE

  • 150 g fulgi de ovaz
  • 50 g unt sau margarina
  • 100 g miere
  • 10 linguri lapte
  • 1 ou
  • 175 g faina (alba sau integrala)
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu miere si fulgi de ovaz:

Se amesteca faina cu praful de copt, scortisoara si fulgii de ovaz. Separat amestecam cu un tel mierea cu oul, untul si laptele. Turnam amestecul lichid peste ingredientele solide si omogenizam. 

Se tapeteaza o tava mare cu hartie de copt si se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.

Cu ajutorul unei linguri sau lingurite - in functie de cat de mari dorim sa facem fursecurile - se ia din aluat si se aseaza in tava, lasand distanta intre ele pentru ca vor creste.

Se coc la 180 de grade 12-14 minute sau pana incep sa se rumeneasca usor. 

Din aceste cantitati ies aproximatin 24 de bucati respectiv doua tavi de fursecuri.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se pot adauga in compozitie 150 de grame de stafide, merisoare sau alte fructe uscate, dar atunci creste numarul caloriilor si nu mai sunt chiar dietetice :)

2

daca va plac fursecurile mai dulci, adaugati si 2-3 linguri de zahar in compozitie

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu miere si fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

mirela0911 1

03.03.2015, 13:21

Vreau la cafeluta!

anca_rm 1

04.03.2015, 09:27

interesante si aromate trebuie sa fie

mihaelar63 1

05.03.2015, 14:20

Vai ce bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede cu gem de prune