Fusilli tonnara

de - Andreea - in Fusilli, 4 Mai 2018 | 2937 vizualizari

 

Foarte gustoase !!!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr paste tip fusilli
  • 180 gr ton
  • 800 gr rosii tip cherry
  • 2 catei usturoi
  • 50 gr scamorza
  • 100 gr masline negre
  • patrunjel
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli tonnara:

Rosiile se spala si se taie in doua sau patru ( depinde de marimea lor).

Curatam usturoiul si il punem la calit intr-o tigaie cu putin ulei de masline. 

Dupa cateva minute, adaugam tonul bine scurs de uleiul din conserva si amestecam, lasand la calit 2-3 minute. 

Adaugam rosiile, potrivim de sare si piper si lasam la foc potrivit pana ce rosiile s-au copt. Adaugam apoi maslinele negre ( fara samburi).

Cand sosul este gata, stingem focul.

Separat punem o oala cu apa la fiert.

Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi pastele. Le lasam la fiert conform indicatiilor de pe cutie. Cand au fiert, le scurgem bine de apa si le punem in tigaia cu rosii si ton.

Scamorza o dam prin razatoare. 

Punem pastele in farfurie si presaram scamorza. Lasam un minut pana ce scamorza se topeste, presaram putin patrunjel verde si servim. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli tonnara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu parizer