Galbiori in sos de smantana

de Kori in Mancaruri de legume, 25 Sep 2011 | 14517 vizualizari

 

Baietii mei au fost la munte la o matusa si au cules galbiori (sub indrumarea unchiului , care e "expert" in ciuperci de padure). Asa ca a trebuit sa-i fac :)) Si pana la urma cu smantana desi au fost unele discutii din cauza smantanii :)), dar pana la urma n-a iesit deloc rau:)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr galbiori (ciuperci de padure)
  • 1 ceapa
  • 8 catei de usturoi
  • 2-3 linguri de faina
  • 1 cana lapte
  • 1 cana smantana (lichida, daca se poate)
  • 1 legatura de marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galbiori in sos de smantana:

Am spalat si curatat foarte  bine galbiorii si i-am fiert apoi 5 minute in apa cu putina sare. Am aruncat apa si am scurs bine galbiorii, apoi i-am taiat bucati mai mici.

Am calit ceapa taiata marunt si cand a fost sticloasa am pus usturoiul taiat marunt si apoi ciupercile si le-am calit 4-5 minute. apoi am luat de pe foc si am pus 3 linguri de faina si am amestecat bine, apoi am pus 1 cana cu apa rece, iar am amestecat bine si am pus din nou la foc amestecand mereu. Am pus putin delikat de pui si sare daca mai trebuie, dupa gust si piper. Cand ciupercile au fost gata (cam 10-15 minute) am pus laptele dulce si smantana (eu am pus pana la urma iaurt gras si batut in loc de smanatana ca nu am avut smantana) si am lasat sa mai fiarba 5 minute sa se ingroase putin, apoi mararul tocat, inca 2-3 clocote si gata.

Sunt foarte deliciosi si se pot servi cu mamaliga sau cu orez sau cu paste sau simplu cu paine:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Galbiori in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Lau 1

03.10.2011, 09:42

mai ai si pentru mine o portie

Kori 1

03.10.2011, 13:26

multumesc, motan

Kori 1

03.10.2011, 13:27

sufletista draga, din pacate nu mai am, dar data viitoare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci in sos tomat