Galuste cu struguri

de Corinuta in Dulciuri, 16 Sep 2010 | 6143 vizualizari

 

Din astea ai tot manca.......parca nu te mai saturi:)

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi, curatati si fierti
  • 3-4 linguri cu gris (cu varf)
  • 2 linguri de faina
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 500 g struguri mari
  • 125 g pesmet
  • 30 ml ulei
  • 2 linguri zahar
  • zahar pudra
  • scortisoara macinata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu struguri:

Cartofii fierti se zdrobesc cu furculita, apoi se amesteca cu sarea, grisul, faina si oul pana devine un aluat lipicios. 

Strugurii se spala si se sterg cu un prosop. Se pune apa la fiert intr-o cratita mare. Cu mainile pudrate cu faina se formeaza galustele, se pun in mjlocul lor cate un bob de strugure, apoi se pun imediat la fiert.

Cand se ridica la suprafata apei inseamna ca sunt gata. Se scot cu o strecuratoare si se lasa la racit pe un platou. 

Intr-o tigaie se pune la prajit pesmetul in ulei pana capata culoarea bruna, apoi se amesteca cu zaharul si se ia de pe foc. Se tavalesc galustele prin pesmet, se aseaza pe o farfurie si se pudreaza cu zahar si scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Corinuta 1

17.09.2010, 13:50

Postavaru,multumescstrugurii se comporta mai bine la fiert decat prunele ptr ca nu se inmoaie asa tare

Corinuta 1

17.09.2010, 14:13

Nadina, doi n-ajung nici pe-o masea!

elena1988 1

08.02.2011, 10:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu iaurt si afine