Galuste dulci cu branzica de vaci

de laura_n in Mancare copii, 30 Mar 2014 | 4894 vizualizari

 

Un desert bun pentru bebelusi si nu numai!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr branzica de vaci (proaspata)
  • 1 canita mica gris
  • 3-4 linguri zahar brut
  • un pic de coaja rasa de lamaie
  • 2 oua (proaspete, de tara)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste dulci cu branzica de vaci:

Punem la fiert, o cratita larga, cu apa. 

Intr-un castron, punem branzica de vaci. O faramitam cu o furculita si adaugam zaharul si grisul. Separat, batem cele doua oua, si le turnam peste compozitia de branza. Amestecam bine, sa se omogenizeze. Radem un pic de coaja de lamaie. Lasam deoparte un pic compozitia.

Cand apa incepe sa fiarba, luam o lingura de metal, o dam intai prin apa fiarta, apoi formam galuste din compozitie pe care le punem la fiert, in apa. Cand se ridica la suprafata apei, le mai lasam cateva minute sa fiarba, apoi le scoatem cu o lingura. Le asezam pe un platou, presaram un pic de zahar vanilat sau dulceata si le servim.

 

TIPS-URI

1

ouale de tara dau o culoare mai frumoasa.

2

eu le scot din apa cu o lingura, nu le strecor pentru ca imi place sa fie mai zemoase.

3

sunt usor de facut, si sunt pe placul celor mici. Se pot da si bebelusilor, incepand cu 9-10 luni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste dulci cu branzica de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Satisfyyourcravings 1

31.03.2014, 13:20

Ce idee minunata!

anca_rm 1

31.03.2014, 15:59

ce idee buna

Merisor 1

04.04.2014, 08:44

ce bunatati ai facut tu aici!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cnedle