Gazpacho - supa fara foc a spaniolilor

de Adinuta in Vegan / Raw vegan, 13 Apr 2010 | 11339 vizualizari

 

Aceasta supa cruda este consumata de spanioli mai ales vara, deoarece este foarte racoritoare. Insa cum a venit deja primavara, putem incepe de pe acum, deoarece legumele verzi si rosii din care este facuta, sunt o sursa excelenta de vitamine si energie. Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • 5-7 rosii
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 1/4 zucchini
  • 1/2 castravete mare
  • 1/4 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 cana ulei de masline presat la rece extra-virgin
  • 1/4 lingurita piper cayenne
  • 1/4 manunchi patrunjel
  • 3 linguri otet balsamic
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gazpacho - supa fara foc a spaniolilor:

Pasul 1: Se spala bine legumele, se zvanta, se scot semintele daca e cazul. Rosiile, ardeii, zucchini, castravetele se taie cubulete, ceapa si usturoiul mai marunt. Se pun intr-un bol adanc si se amesteca bine.

Pasul 2: Patrunjelul se taie si el, dar nu foarte finIntr-un castronel se face un sos din ulei de masline, cayenne, patrunjel si otetul balsamic si un pic de sare. Amestecati bine si puneti peste legume.

Pasul 3: Luati din amestecul de legume cu sos o cana si jumatate de compozitie. Dati-o prin blender pana rezulta un sos fin. Puneti acest amestec din nou peste legume. Amestecati. Se serveste rece. (puteti sa il mai dati la frigider un pic daca blenderul a incalzit ingredientele) Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gazpacho - supa fara foc a spaniolilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

ionix 1

16.04.2010, 17:24

si eu am o supa semi-cruda si-o pap numa' eu... cred ca mi-ar placea supita ta asa caaa.... la favorite

elena1988 1

08.02.2011, 10:12

adry88 1

18.05.2011, 22:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gazpacho