Gem de mere aromat

de katty in Conserve, 18 Noi 2014 | 5854 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere
  • 1/2 kg zahar
  • ghimbir pudra
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 cana apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de mere aromat:

 Spalam merele si le taiem felii mai groase , pastrand si casuta cu seminte . Punem peste ele o cana de apa si le fierbem la foc mic pana se inmoaie . Trecem prin sita merele fierte , inclusiv piureul de la ele  , pastrand in sita doar cojile si semintele . Peste pasta de mere adaugam zaharul si fierbem la foc mic pana se ingroase . Cu 5 minute inainte de a fi gata punem coaja rasa de lamaie si ghimbirul pudra .
Punem gemul fierbinte in borcanele sterile , punem capacele si acoperim borcanele cu paturi pana a doua zi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mere aromat" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

babi5 1

19.11.2014, 08:27

Rocsi 1

19.11.2014, 10:55

Imi place!

MotanLaOale 1

19.11.2014, 16:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Suc si sos de rosii