Ghebe cu usturoi

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 23 Oct 2013 | 14985 vizualizari

 

Cand eram mici, mama obisnuia sa ne gateasca ghebe! Ni le trimitea bunica noastra dintr-un satuc din Vrancea, de la poalele muntelui, aproape de padure... Si cel mai mult imi placeau cele cu usturoi. Dar nu am mai mancat de ani de zile,,, la noi, aici, nu se gasesc! Si cum sotul meu a avut drum ieri prin Focsani, m-am ales si cu ghebe! Astfel, in sfarsit, dupa mult timp, aproape ca am reusit sa imi fac una dintre pofte. Spun aproape, intrucat dupa ce am curatat un kilogram jumatate de ghebe, cu mare grija caci sunt atat de fragile, nu am putut nici macar sa le gust, atat de rau m-am simtit! Dar ma revansez astazi, cand o sa le repet!



Tinand cont ca au fost cumparate de pe piata, am tot citit inainte despre cum iti dai seama daca sunt comestibile sau nu. Concluzia unanima este aceea ca niciuna din "metodele" ce se zvonesc a fi sigure, nu ne ofera certitudine!



P.S. Pozele sunt facute de sotul meu si chiar daca sunt putine si nici nu sunt grozave, trebuie sa ii multumesc pentru ajutor, ca atat de mult uraste cand asteapta sa manance si eu nu mai termin cu fotografiatul :))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ghebe
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare dupa gust
  • cateva fire de patrunjel proaspat
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghebe cu usturoi:

Spalam foarte bine fiecare ciupercuta in parte. Eu am procedat astfel pentru ca, asa cum spuneam in introducere, sunt foarte fragile si se sfarama imediat. In plus, printre striatii au foarte multe resturi de pamant, ierburi si cine stie ce o mai fi! Dupa ce le-am spalat si clatit de mai multe ori, le lasam sa se scurga de apa si le punem la prajit intr-o tigaie acoperita cu un capac si unsa cu putin ulei.  Cand s-au rumenit, adaugam usturoiul pisat si patrunjelul tocat marunt. Le mai lasam 5-10 minute si le putem servi ca atare sau ca si garnitura, cu mamaliguta sau oricum plac. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghebe cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (34)

Dya Daniela Andrei 1

23.10.2013, 19:25

Madi si mie mi-a fost teama!

MIUTA 1

23.10.2013, 21:50

Imi lasa gura apa....si eu vreau

Dya Daniela Andrei 1

23.10.2013, 22:43

Cu drag! :-/*

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci Mixte cu usturoi si pătrunjel