Ghiveci de legume

de nilguin in Mancaruri de post, 11 Apr 2011 | 5601 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 roşii mari şi cărnoase
  • două cepe medii
  • 2 dovlecei medii
  • o vânătă
  • un ardei capia
  • o mână de bame
  • 2 căţei de usturoi
  • o foaie de dafin
  • o legătură de pătrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Se curăţă roşiile de pieliţe şi li se scot seminţele, apoi se taie în bucăţi mici.

Se curăţă cepele şi se taie solzişori. Dovleceii, vânata şi ardeii se curăţă şi se taie în bucăţi. Se curăţă căţeii de usturoi şi se toacă mărunt.

Se pun 3 linguri de ulei de măsline sau floarea soarelui, după dorinţă, să se încingă. Se călesc pe rând vinetele, se adaugă apoi ardeii, dovleceii, bamele, ceapa şi usturoiul, şi se lasă şi ele să se aurească. Se adaugă roşiile şi foaia de dafin, se condimentează după gust. Se pun toate într-un vas de lut sau yena (ce avem la îndemână) şi se dă la cuptor.

Înainte de a servi se adaugă o ploaie de pătrunjel tocat. 

TIPS-URI

1

Dacă veţi folosi oala de lut vă asigur că gustul va fi unul deosebit, amintind parcă de mâncarea de la ţară. Putem servi cu pâine proaspătă de casă sau cu pâine prăjită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

horia 1

13.04.2011, 18:47

dupa cum arata,sunt convins ca este rustica 100%.ce bunatate!

adasev12 1

13.04.2011, 21:22

cum arata bame? ca eu una habar n-am... ...nu ai o pza sa o postezi?....altfel f bun ghiveciul...mie imi palce mult.... ....aaaaa.....si fii binevenita in gasca noastra nebuna

nilguin 1

14.04.2011, 22:36

multumesc mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din legume cu garnitura de fasole boabe (de post)