Ghiveci de legume, cu pui, la multicooker

de Bucataras Diana in Retete Delikat, 24 Iun 2018 | 3393 vizualizari

 


In sfarsit mi-am facut curaj sa incerc multicookerul. Acest fapt a coincis cu provocarea Bucatarasului: "Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale”. Pot doar sa reproduc spusele bucatarasului meu frumos, Andutu: “mmm, yammi, e delicios mami” :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui
  • 5 cartofi
  • 2 dovlecei
  • 300 g ciuperci
  • 300 g rubarba
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 tulpina apio
  • 2 gulii
  • 3 ardei capia
  • cativa catei de usturoi
  • 1 legatura loboda
  • 1 legatura patrunjel
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 300 g pasta de rosii
  • condimente pentru pui Delikat
  • amestec de ierburi si boia dulce Delikat
  • oregano proaspat.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume, cu pui, la multicooker:

Spalam si portionam pieptul de pui in bucatele, pe care le condimentam cu condimente pentru pui de la Delikat. Le dam la frigider si intre timp pregatim legumele.

Curatam si taiem cubulete cartofii, dovleceii, morcovii, guliile, apio, ardeii si rubarba. Tocam marunt ceapa si feliem usturoiul. Setam multicookerul pe functia prajire, punem in vas 2-3 linguri de ulei, adaugam bucatelele de pui si lasam aparatul sa isi faca treaba pentru circa 15 minute. Dupa expirarea timpului, adaugam cartofii, gulia, morcovul, ceapa si usturoiul, setam inca 10 minute programul de prajire, apoi acoperim cu apa, adaugam apio, rubarba si setam la programul “tocana” (asta este functia aparatului meu) pentru 1 ora.

La jumatatea timpului, amestecam, adaugam ciuperciile si lasam sa se termine programul. Potrivim gustul de sare si piper, condimentam cu amestec de boia dulce si ierburi Delikat, apoi adaugam pasta de rosii, loboda si patrunjelul tocate si mai setam aparatul pe functia “tocana” pentru circa 30 de minute. Asezonam cu oregano proaspat si servim.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

evident ca putem prepara acest ghiveci si in mod tradtional :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume, cu pui, la multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume, de toamna