Gogosari cu conopida si struguri

de amalia01 in Muraturi, 11 Sep 2015 | 3526 vizualizari

 

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg gogosari
  • 1 buc de conopida ( cca 1 kg)
  • 1 ciorchina mare de struguri albi, aromati
  • 1 leg hrean
  • apa- 4l
  • sare neiodata - 4 linguri
  • otet- 200 ml
  • zahar- 600 g
  • piper boabe - 4 lingurite
  • foi de dafin- 12 buc
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari cu conopida si struguri:

Gogosarii ii speli si ii cureti de cotoare, taind cate un capac.
Conopida o speli sub jet de apa rece si o desfaci buchetele.
Struguri ii speli si ii desprinzi de pe ciorchine.
Hreanul il cureti de coaja, il speli si il tai feliute.
Speli borcanele si incepi sa le umpli: pe fundul borcanului asezi 2 bucatele de hrean -> in fiecare gogosar asezi cate un buchetel de conopida sau boabe de struguri si umpli borcanul. Printre gogosari mai asezi felii de hrean.

Cand ai umplut borcanele le umpli cu apa rece, apoi golseti apa, cu grija, intr-o oala suficient de mare si o masori. Ar trebui sa ai nevoie de cca 4 l de apa la aceste cantitati.
Pentru fiecare litru de apa necesar mai adaugi 1 lingura de sare + 50 ml otet +150 g zahar + 1 lingurita boabe de piper +3 foi de dafin si se pun la fiert.

Cand a dat cateva colocote adaugi solutia obtinuta peste gogosari si lasi borcanele desfacute pana a doua zi. Daca  este nevoie mai adaugi din solutia ramasa si astupi borcanele.

Vei avea astfel, o muratura deosebita si aspectuoasa.

TIPS-URI

1

conserve

2

muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari cu conopida si struguri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosari umpluti cu conopida