Gogosari in otet

de AndreeaMaria in Muraturi, 29 Oct 2010 | 12461 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogosari
  • o conopida
  • o telina cu frunze
  • 2 morcovi
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • 2l otet
  • sare pt muraturi
  • zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet:

Spalati gogosarii, ii taiati pe jumatate si le scoateti semintele.

La 1 litru de otet se pun 3 litri de apa. La fiecare litru de lichid se adauga o lingura de sare si una de zahar. Se mai pun 2 linguri de sare in plus (ex: 1litru de otet + 3 litri de apa = 4 litri de lichid => punem 4 linguri de sare si 4 linguri de zahar + 2 linguri de sare ) Se pune la fiert pana da in clocot, apoi puneti pentru 5 minute gogosarii.(in acest mod ei se inmoaie si puneti mai multi in borcan)

Restul legumelor:

  • Morcovii ii curatati si ii taiati rondele,
  • conopida o rupeti buchetele,
  • telina o taiati in bucatele ( cubulete sau felii, cum puteti)
  • frunzele de telina le spalati

Incepeti sa umpleti borcanul:

Puneti jumatate de lingurita cu boabe de mustar si 4-5 boabe de piper,3-4 rondele de morcovi,cateva frunze de telina, buchetele de conopida si o felie de telina; umpleti cu gogosari si mai puneti frunze de telina. Umpleti apoi cu otetul care a fiert.

 

TIPS-URI

1

Borcanele le spalati cu detergent, iar capacele le stergeti pe interior cu spirt.

2

Mi-au iesit 12 borcane de 800g

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet